Як вибрати найкращий трактор

У світі випускається дуже велика кількість тракторів більш ніж ста моделей та модифікацій. Звичайно такий широкий асортимент дозволяє відшукати найкращий агрегат для вас. Але з іншого боку це різноманіття ускладнює пошук необхідної моделі трактора й у економії часу й прийняття усвідомленого рішення краще орієнтуватися порівняльну інформацію про трактори. Візьмемо для прикладу два широко відомі бренди: John Deere та New Holland – як одні із найпоширеніших торгових марок.

Джон Дір йде першим (у цій статті та в рейтингу)

Компанія має довгу модельну лінію – 9 серій, серед модифікацій є:

  • трактори на колісному ходу різної потужності, комплектації і, відповідно. призначення;
  • трактори на гусеничному ходу , аналогічно – різної потужності. комплектації та призначення;

За призначенням техніка поділяється на:

  • універсально-просапні , здатні виконувати всі затребувані функції, найбільш корисні для агрофірм. орієнтуються на базову комплектацію агрегатів та їх здатність працювати в ускладнених умовах ґрунтів, погоди та значних навантажень;
  • повнопривідні, їх основна характеристика - це висока потужність і використання в різних сферах, де необхідна такий високопотужний тягач.

У кожній із 9-ти серій можна знайти трактори, що відрізняються не лише за потужністю. а й трансмісією, за габаритами, розміром кліренсу та ін. характеристиками. На більш високу потужність вказує велика перша цифр у номері моделі, 2-4 цифри зазвичай вказують на силу двигуна.

У той же час, при різноманітності модифікацій, усі вони мають багато загальних тенденцій. Це високоміцні, працездатні машини, що працюють у режимі енергозбереження . А також у них дизельні двигуни від Power Tech . Це потужні двигуни з досить гнучкими технічними характеристиками. Їм притаманні жорсткі, але легкі рами, надійні пружини передньої підвіски . у конструкції трансмісій враховано як багаторічний позитивний досвід, так і новітні розробки та інноваційні ідеї. Системи керування трактором комп'ютеризовані. При керуванні трактором застосовується навігаційне обладнання . У тракторів дуже зручні кабіни.

Кабіна трактора Джон Дір – це щось середнє між кабіною сільгосптехніки, легковим автомобілем та космічним кораблем.

Вище йшлося про загальні властивості тракторів бренду Джон Дір. Нижче піде про їхні відмінності на прикладі машин 6-9 серій.

Серія 6000. Це модифікації: 6010, 6020, 6030, 6В, 6М, 6D , 6R , вони зазвичай номеруються таким чином: 6910, 6920 і т.д.

6010 модель - турбодизельний , 4/6-циліндровий мотор на 80-140 к.с. та 4.5 – 6,8 л об'ємом. Охолодження – рідинне. Резерв крутного моменту - 34,3%. Екологічно безпечний. Застосовується при підготовці посівних площ, обробітку та збиранні різних культур, для транспортування вантажів. Обидва мости провідні, КПП механічна. 16/16, є можливість перемикання передач без участі зчеплення, встановлено пристрій блокування диференціала, є гідропідсилювач керма. Гальма також гідравлічні. Існує можливість вибору режиму функціонування управління (4-х варіантний набір). У кабіні оператора кондиціонер, звукоізоляція, засоби для контролю за роботою систем трактора з кабіни. Потужні освітлювальні прилади дозволяють виконувати роботу і у темну пору доби. Ширина колії регулюється.

Трактор моделі Джон Дір 6930, який майже ідентичний із моделлю 6920.

Наступна серія 6020 машин має більший об'єм двигуна: 4,53 - 6,78 л і, відповідно, 90 - 160 к.с. Найбільший резерв крутного моменту - 35 - 40% і паливний бак на 165 - 250 л. Маса тракторів відрізняється від 4.4 до 5,9 т. З особливостей: панель приладів переміщається разом з кермовим колесом. Силова установка трактора негайно реагує зміни навантаження. Використовують трактори даного модельного ряду також у польових та транспортних роботах. У моделі 6920 передбачений електростартер та передпусковий підігрівач . Є опція приєднання широкозахоплювальних знарядь спереду та ззаду трактора, вантажопідйомністю: 5 і 8,5 т. завдяки повнопривідному шасі трактор 6920 хороший при роботі на складних ділянках рельєфу. в базі даних бортового комп'ютера є відомості про витрату палива, функціонування окремих вузлів, термін наступного ТО. про рівень навантажень та про навісне обладнання. Завдяки системі GPS агрегат працюватиме в режимі напівавтомата . Трактор придатний для:

  • боронування,
  • підгортання,
  • культивування,
  • оранки цілинних ґрунтів;
  • для виконання посівних заходів,
  • для збирання врожаю. для заготівлі кормів,
  • для виконання вантажно-розвантажувальних робіт,
  • транспортування вантажів,
  • для виконання завдань у будівництві,
  • у комунальному господарстві,
  • для виконання робіт у режимі надзвичайних ситуацій.

а також:

Агрегати моделі 6В менш потужні в порівнянні з попередньою серією, і вони використовуються в основному для вантажних та/або транспортних робіт .

Модель 6 D відрізняються більш високим енергетичним оснащенням і, відповідно, можливістю застосовувати навісне і причіпне обладнання. Машина дуже маневрена. що важливо саме при вантажних роботах. Цей трактор може працювати також як бульдозер .

Трактори 7-ої серії мають значно потужніші двигуни (185 - 220 к.с.) і, при цьому, економічні у витрачанні ПММ, у них високий крутний момент, стабільні параметри роботи незалежно від складнощів режиму роботи.

Джон Дір 7830

Наступна серія - 8-а включає потужні (400-сильні) трактори на гусеничному ходу з комп'ютерним управлінням, автоматизованою трансмісією і відмінною бортовою гідравлікою. Цей потужний «кінь» подолає завдання великого фермерського господарства.


Трактор Джон Дір 8430.

І, нарешті, 9-а серія тракторів від компанії Джон Дір. Їхня потужність може дорівнювати від 375 до 620 к.с. Загалом у цій серії є 4 колісні та 3 гусеничні трактори. Навісні пристрої цих тракторів мають вантажопідйомність від майже 6,3 до майже 7 т вантажу.

Це один із найпотужніших тракторів компанії – модель Джон Дір 9620.

Відкрито про недоліки та переваги тракторів John Deere

До недоліків тракторів Джон Дір варто віднести відносно високі ціни на запчастини та витратні матеріали . Хоча ця ситуація може бути успішно подолана, якщо закуповувати запчастини та витратні матеріали у компанії «Грозбер Україна» , яка має багаторічні договори на прямі поставки та в найкоротші терміни, що помітно здешевлює вартість заміни деталей та скорочує час простою в очікуванні.

Наступним недоліком вважатимуться складність самостійного проведення ремонту трактора, особливо у польових умовах. Однак і цей негатив легко усувається, коли аграрії звертаються до компанії "Грозбер Україна" із заявкою на проведення ремонту її фахівцями. виїзд ремонтної бригади відбудеться негайно, всі запчастини, що підлягають заміні, будуть доставлені в терміновому порядку, фахівці оперативно і якісно зроблять діагностику агрегату і виконають весь обсяг ремонтних робіт за низькою ціною. але з високою якістю та гарантією. Ще один недолік – це потреба у зберіганні техніки в зимовий період у опалюваному гаражі, що є невеликим фермерським господарствам. Але аналогічні умови потрібні для тракторів інших імпортних марок.

Про трактори марки New Holland та модельному ряді

У американської компанії New Holland дуже широкий спектр сільськогосподарських машин, що випускаються. Загалом виробляється понад 70 моделей. Основним видом техніки від Нью-Холанда є трактори. Застосування тракторів дуже й у різних галузях економіки. Вся техніка проводиться на основі найсучасніших досягнень у галузі науки та техніки. Що зумовлює високу продуктивність тракторів . їхня багатофункціональність, пристосованість до роботи в будь-яких умовах клімату, складності рельєфу ґрунту та інших труднощів.

Характерною рисою тракторів є:

  • вузька форма капота, його схильність вперед для покращення огляду та обов'язковий синій колір корпусу;
  • подовжена база ходової частини для підтримки балансу за складних умов роботи;
  • наявність широких пневматичних коліс із великим малюнком протектора для збільшення прохідності;
  • машина малошумна та легка в управлінні, екологічно безпечна .

Трактори марки Нью Холланд використовують у рослинництві, тваринництві, землеробстві (у період посівних робіт). А також у будівництві, у дорожньому та комунальному господарствах, на лісозаготівлях.

Про моделі New Holland

Трактори цього бренду оснащені 3-х - 6-ти циліндровими двигунами, повнопривідні або задньопривідні з різними видами трансмісій і, відповідно. з різним призначенням. Всі моделі готові для роботи на біодизельному паливі , всі мають автоматичну систему EPM , яка забезпечує підвищення потужності агрегату без збільшення паливних витрат.

Так, модель Нью Холланд 110 є машиною середньої потужності. Її інноваційний двигун потужністю 110 к.с. і об'ємом 3,9 л, з сервопривідним керуванням трансмісією, з системою швидкий підйом і опускання навісного обладнання (Lift-o-Matic), з валом відбирання потужності незалежного типу, з двоконтурною гідравлікою з відкритим центром, з керованою керованою колонкою і з герметичною кабіною Vision View .

Агрегат застосовують для обробки ґрунту, обприскування рослин, внесення добрив та з різноманітним навісним обладнанням. .
У комплект моделі трактора Нью Холланд 7060 входить повно-привідні шасі та 6-циліндровий 210 к.с. двигун з автоматизованою паливною системою. Існує система збільшення потужності Power Boost.


На тракторі також встановлено:

  • триточкова гідросистема навішування з вантажопідйомністю 7,2 т;
  • чотири задніх гідровиходи;
  • незалежний ВОМ (швидкість обертання 540 і 1000 об/хв);
  • КПП Power Command 18х6 з ергономічною системою управління, яка дозволяє уникнути втрати потужності при її перемиканні;
  • система Terralock - автоматичне керування механізмом блокування диференціала та включення приводу переднього моста;
  • удосконалена система охолодження .

Трактор має широкий спектр використання на різних роботах.

Є у компанії серія особливо потужних і максимально продуктивних тракторів – це серія Т9.


І незважаючи на їхню загальну особливість – найбільш потужні трактори. у цій серії є два варіанти шасі – стандартне виконання (просто для потужних тракторів) та посилене виконання (для надпотужних агрегатів), в обох випадках з повним приводом та опцією блокування диференціала обох мостів SuperSteer.

Ще однією особливістю такого потужного агрегату є крісло, що обертається (радіус обертання - 40 про ), що значно збільшує оглядовість для оператора машини.

Про недоліки тракторів New Holland та деякі переваги

Першим мінусом у використанні тракторів цього бренду є необхідність задіяти їх лише на великих площах – це викликано підвищеною потужністю агрегатів .

Ще одним недоліком є їхня «вибагливість» до якості ПММ. Використання матеріалів низької якості може призвести до виходу з експлуатації паливної системи. А третім недоліком вважається не дуже надійна електронна начинка трактора , яка часто виводить із робочого стану бортові системи. І, звичайно, висока вартість запасних частин , хоча це не пов'язано з політикою виробника. З позитивів – найважливішим є довговічність служби вузлів та деталей трактора.

Зазначені тут відмінності тракторів можуть підказати покупцеві , як вибрати найкращий трактор.

Термінове
постачання
з Європи за 3-7 днів
Гарантія
якості
найкраща якість на ринку
Працюємо
щодня
без вихідних
Сервісна
служба
щодня 24/7